dilluns, 28 de desembre del 2015



Títol: 1984

Autor: George Orwell

Editorial: El Periódico
Gènere: Narratiu

Sinposis: La feina de Winston Smith, funcionari del Ministeri de la Veritat, consisteix a <<corregir>> dades històriques segons els cànons establerts per la doctrina del Partit. Però Winston, ja no aguanta més i l’únic que desitja és veure com cau el règim imperant. Ens trobem en ple Estat totalitari. La vigilància despietada d’aquest règim ha arribat a apoderar-se de la vida i la consciència de la gent, fins al punt d’intervenir en els racons més íntims dels seus sentiments. El Gran Germà ho veu tot, ho sent tot i ho controla tot. Davant d’aquest infern, Winston decideix rebel·lar-se i assumir el preu a pagar per aquest <<crim>>: l’eliminació total de l’individu i de qualsevol rastre que en provi l’existència.

Comentari:  M’ha semblat un llibre interessant, no esperava que fos així, creia que seria sobre alguna guerra o semblant. Fa més d’un any que vaig llegint llibres apuntats en una llista, i em feia molta il·lusió poder llegir-lo ja que havia sentit a parlar molt bé d’ell, n’esperava alguna sorpresa, i bé… me l’ha donada.
A mi m’ha agradat, i el recomano per la seva temàtica i la manera en què s’ha escrit aquesta novel·la. Aquells a qui us agradin les novel·les històriques fictícies, aquí en teniu una per llegir.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada